Pihakoirapäivistä on jo aikaa reilusti yli viikko, mutta minkäs sille voi että olen vähän hidas päivittelemään yhtään mitään (johtuen kaikesta kiireestä jota tulee koulun, tarun koulutuksen pianotuntien, ratsastuksen ja muun turhan takia) Voisin kuitenkin kirjoittaa vähän noista pihakoirapäivistä, sillä meniväthän ne aika nappiin meidän osalta (rotunsaparas!)

Eli pihakoirapäivät pidettii Tuorlan majatalon tms. nurmikentällä tuossa toissa viikonloppuna. Päivä oli aluksi vähän sateinen, mutta kirkastui sitten loppua kohti niin, että Tarukin pääsi kehään auringon paistaessa.
Pihakoiria oli paikalla aika paljon, mikä tietysti on hyvä, sillä on kiva nähdä erilaisia pihiksiä. Narttujakin oli avoimessa luokassa varmaan toista kymmentä, joten kilpailu oli kova. Lopulta tuomari valitsi Tarun narttujen ykköseksi ja sitten Tarun kisattua vielä ROPista Herneen kanssa, valitsi tuomari Tarun rotunsaparhaaksi. Mukaan tarttui iso säkki koiranrokaa, 2 pokaalia, joista toinen kierrätettävä. Mutta siis, meillä oli kivaa ja Tarulla oli (toivottavasti) kivaa, joten varsin onnistunut päivä. Kuvia tulee Tarun kotisivuille tällä viikolla, kunhan jaksaisin ryhdistäytyä ja ne sinne laittaa (uuden ulkoasun sain sensijaan laitettua : D)

Eilen, 7.9., alkoi myös pihakoirien ToKo-kurssin viimeiset kuusi kertaa. Treenailtiin kaikkia perusjuttuja, kuten seuraamista ja paikallaan pysymistä ja lopuksi testattiin irtipäästämiskäskyä. Taru toimi ihan hienosti huomioiden sen, että viimeaikoina tuo treenaus on vähän jäänyt... Saimme myös läksyä, eli minun pitäisi treenailla tota irtipäästämistä Tarun kanssa lisää, kun se meinaa päästää irti aina liian aikaisin... Ja sitten haluaisin paikallamakuun mielellään 100% varmaksi...

Toi paikallamakuu pitäisi saada tosiaan kuntoon, koska eilen tuli säköpostiin kirje, että 2.10 on testitilaisuus sinne agilityn nuorisoalkeiskurssille, jonne kesällä Tarun kanssa ilmoittauduin. Jännitää ihan kauheasti! Kyllähän Taru osaa tulla luokse ja pysyä paikallaan, mutta kun ei se ole niin varmaa ja haluaisin NIIIIIIIIIIN kovasti sinne kurssille. No, jos päästään testitilaisuudesta läpi on edessä kaksi ns. esikoulu kertaa (joista toiseen en ole pääsemässä syyslomamatkan takia ja toisen kanssa samaan aikaan on luultavasti lukion kkösristeily, jolta sitten jättäytyisin pois...) ja toivon, ettei haittaa vaikkei me päästäisi tuolle toiselle kerralle, kun tuota Lontoon syyslomareissua ei oikein voi peruakaan...
No jos kävis ihme, että päästäisiin tuonne kurssille, niin olisin aivan superiloinen!

Eli nyt on luvassa treeniä, treeniä ja vielä kerran treeniä...