Heipä hei taas! Niin se syksy on jälleen alkanut tuoden mukanaan tutun ja turvallisen arjen. Tarun osalta se tarkoittaa sitä, että päivällä muiden ollessa koulussa ja töissä, voi se rauhassa nukkua mielin määrin. Niin tottunut se on tähän järjestelyyn, että toisinaan tullessani hyppytunnilla kotiin, ei Taru tule edes tervehtimään vaan jatkaa vain uniaan yläkerrassa. Syksy on tuonut mukanaan myös harrastukset eli näyttelyt ja agilityn.

Pihakoiraleirin huonosti menneiden agilitytreenien jälkeen olin vähän hermostunut, että mites nyt nämä treenit alkaa oikein sujuakaan. Ensimmäisissä treeneissä koin kuitenkin positiivisen yllätyksen Tarun mennessä kuin mikäkin vanha konkari. Menestys on jatkunut sen jälkeen muillakkin treenikerroilla ja ei voi kun ihmetellä, että mites nyt näin. Ei mitään hyppyongelmia vaan vauhtia löytyy vaikka muille jakaa. Meilkeinpä oikein harmittaa etten tuossa elokuun lopussa mennyt yhtiin möllikisoihin, joihin oltaisi saatu ilmaseksi kaksi starttia. Ajattelin, että eipä siitä mitään tulisi, mutta nyt tuntuu, että olisihan se ihan kivasti voinut mennä. No, t'ästä agilityn sujuvuudesta rohkaistuneena menin ilmoittamaan Tarun pihakoirien omaan agility-iltaan, joka pidetään syyskuun lopussa. Saa nähdä miten Taru siellä omien rotutoverien seassa sitten menee, hyvin vaiko sitten ihan penkinalle. No, pääasia on, että on hauskaa!

Olen huomannut, että Tarun ohjaus on tosi tarkkaa puuhaa. Se nimittäin pahoittaa mielensä tosi helposti ja sitten mikään ei toimi. Nyt viime treeneissä olenkin kiinnittänyt tähän erityishuomiota. Ensinäkin, Tarun kanssa on lähdettävä samaan aikaan liikkeelle. Onhan se vähän tyhmä, että sitä ei voi jättää odottamaan, mutta eipä meillä ole kisat suunnitelmissa... On myös tärkeää pitää Taru aktiivisena myös omaa suoritusvuoroa odotellessa. Niinpä heitänkin sille lelua ja teetän pieniä temppuja pitääkseni sen virkeänä. Radalla ollessa ei saa jäädä junnaamaan väärin menneille esteille, vaan pitää jatkaa eteenpäin. Taru kyllästyy turhasta toistosta, joten yritämme aina pitää kaiken tosi nopeana ja hauskana. Olemme viime treeneissä tehneet ihan pitkiä ratoja, joten olen tosi tyytyväinen siihen, miten olen saanut Tarun niillä toimimaan. Se on mennyt niitä ihan puhtaasti! Viime perjantaina tehtiin myös jumppasarjojen avulla tekniikka harjoituksia, joista Taru selviytyi vaivatta. Kouluttaja tosin sanoi, että Tarun hyppytekniikassa olisi hieman parantamisen varaa :D

Näyttelyissäkin on tosiaan tullut käytyä. Viime viikolla oli Vantaalla kaikkien rotujen näyttely, josta tuloksena ROP. Eilen kävimme ryhmänäyttelyssä Helsingissä saaden tulokseksi ERI ei SA:ta. Se olikin muuten jännittävää, sillä esitin tälläkertaa Tarun itse ensimmäistä kertaa viraallisessa näyttelyssä... Tänään suuntasimme aamulla Porvooseen bussilla ja pitkän päivän päätteeksi komeilee Tarun pokaalikaapissa VSP:stä saatu pokaali ja ruusuke. Onnittelut myös eilen valioituneille Danielille ja Sagalle ja extra onnittelut Danielille RYP-4 sijasta. Onnittelemme myös erityisesti ihanaa Brunoa, joka myös kahmaisi valiotittelin ROP:n kera tänään Porvoossa. Meidän osalta tänä vuonna on vielä edessä Jyväskylän näyttelyt sekä Voittajat. Ensi vuonna startataankin Tarun ura veteraaniluokassa!

- Emmi


Porvoo KR


Vantaa KR


Pluto ja Taru


Taru Vantaalla näyttelyssä


Taru sai äidiltä puuhaarukan nuoltavaksi, Taru tosin ymmärsi ohjeistuksen vähän väärin...